Sony Xperia XA2 Ultra je obří telefon pro ty, kteří milují skupinová selfíčka

Sony připravilo smartphone, který potěší příznivce velkých displejů a selfíček. Xperia XA2 Ultra je obří šestipalcový telefon, který obsahuje přední duální fotoaparát a také baterii s nadprůměrnou kapacitou 3 600 mAh.

Výrobce používá už trochu okoukaný hranatý design Loop Surface se zaoblenými boky a useknutými kratšími hranami. Boční okraje displeje jsou minimální, zato vrchní a spodní brada je velmi výrazná. Rám zařízení je kovový, záda ale pokrývá plast. Poprvé se u Sony setkáváme se čtečkou otisků na zádech. Dřívější modely ji neměly buď vůbec, nebo na boční straně v odemykacím tlačítku.

Optická stabilizace u předního foťáku

Telefon se nechlubí žádným extra výkonem, ale procesor Snapdragon 630 bude většině uživatelů postačovat, stejně jako 4 GB RAM. Vnitřní 32GB úložiště je spíše průměrem. Líbí se nám pojetí funkce Dual SIM. Xperia XA2 Ultra poskytuje samostatný slot pro dvě SIM i paměťovou kartu. Přední duální fotoaparát obsahuje dva objektivy. Primární má dokonce optickou stabilizaci, ten druhý snímá širší záběr pod úhlem 120 stupňů a hodí se tak pro skupinová selfíčka.

Xperia XA2 Ultra cílí hlavně na mladší uživatele, kterým se bude chtít zalíbit v černém nebo stříbrném provedení. Cenovka 11 tisíc korun ale není úplně nejnižší, a tak uvidíme, jak se novince bude dařit.

Sony Xperia XA2 Ultra
rozměry a hmotnost: 163 × 80 × 9,5 mm, 221 g
displej: 6,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 367 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (600|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 32 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 4 GB, baterie: 3 580 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 630 (8× Cortex-A53, 14nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 23MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
44 %
vybavenost
cena: už se neprodává

*Pozn. Ve videu je chybně uvedena hodnota vnitřní paměti 64 GB. Údaj vycházel z informací na oficiálních stránkách výrobce. Správnou hodnotou je ovšem 32 GB.

Diskuze (2) Další článek: Samsung dostane Infinity displeje do střední třídy a prodá je i konkurenci

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , Sony Xperia XA2 Ultra, Telefon, Brzký model, Stránka výrobce, Samostatný slot, X Ultra, Boční strana, Široký záběr, Selfíčko, SIM, Velký displej, Boční okraj, Přední foťák, Paměťová karta, Mladý uživatel