Sousto pro bezpečnostní služby. Na vlastních mapách bude Huawei pracovat s ruskou a americkou firmou

Huawei sice má příslib, že může pokračovat s Androidem, ale květnové embargo ze strany USA bylo dostatečně silným impulsem, aby se čínská firma začala ubírat směrem k nezávislosti na amerických technologiích. Vždyť stačí jediný Trumpův tweet a problémy jsou zpět v ještě horší podobě…

Minulý týden Huawei představila vlastní operační systém HarmonyOS. Zatím je pouze v chytré televizi Honor a firma tvrdí, že zatím je prioritou Android, ale do budoucna se počítá i s telefony a počítači. Ale operačním systémem to nekončí. China Daily informuje o nové službě Map Kit, kterou má Huawei spustit v říjnu. Primárně má jít o mapovou platformu, kterou budou vývojáři používat při vývoji vlastních aplikací.

Službu hodlají Číňané budovat ve spolupráci s ruskou internetovou jedničkou Yandex a (kupodivu) americkým portálem Booking Holdings. K dispozici má být ve 40 jazycích a podklady budou pokrývat území více než 150 států a regionů.

Pro přesnější určování polohy bude Map Kit kromě satelitních pozičních systémů v několika zemích moci využívat telekomunikační základnové stanice a Wi-Fi sítě. Ze slibovaných funkcí zmiňme například sledování dopravní situace v reálném čase, pokročilou navigaci, která dokáže poznat změnu jízdního pruhu, či navigování s využitím rozšířené reality.

Diskuze (2) Další článek: Li-Ion baterie dominují a do 5 let se to nezmění. Modernější Li-Pol posiluje jen pomalu

Témata článku: Huawei, , , , , Bezpečnostní služba, F +, Sousto, Operační systém, Pro +, Wi-fi síť, Yandex, China, , Donald Trump, Americká firma, Rusk,