Analytici odhadují, že potíže s Galaxy Note 7 vyjdou Samsung na miliardu USD

Koncem uplynulého týdne jsme vás informovali o problémech modelu Galaxy Note 7, resp. v baterií v něm obsažených. Následně se k celé záležitosti vyjádřil i český Samsung. Hlavním problémem jsou baterie, Samsung eviduje 35 případů výbuchu baterie při nabíjení, což je v době vstupu telefonu na trhu poměrně výrazný problém. Jihokorejci tak přerušili dodávky telefonů do celého světa, hledají možnou příčinu problémů a současným uživatelům brzy umožní vyměnit telefon za nový.

Pro Samsung přišly tyto problém v nejméně vhodný čas, Note 7 měl velké objemy předobjednávek, ovšem s potvrzenými problémy je více než jasné, že situace okolo Notu 7 bude stát Samsung nemalé finanční prostředky. Šéf mobilní divize, Dong-jin Koh oznámil, že se jedná o „srdcervoucí“ obnos peněz.

Analytici oslovení agenturou Bloomberg odhadují, že „svoláváčka“ Notu 7 bude Samsung stát miliardu dolarů, ovšem shodují se, že je lepší čelit krátkodobě finanční ztrátě hned v zárodku, než dlouhodobé finanční ztrátě. Ovšem, jak moc bude ovlivněna reputace Samsungu, napoví až finanční výsledky za třetí čtvrtletí.

Via Bloomberg

Diskuze (68) Další článek: Při pořízení mobilního internetu od O2 můžete mít tablet Lenovo už za tři stovky

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Vhodný čas, Odhad, Sam, USD, Mil, Note, Potíž, Galax Note, GAL, Galaxy note, Samsun, Pot, Hlavní problém