Celokovový Samsung Galaxy A8 na prvních živých fotografiích

Do modelové řady brzy přibude další model, který bude postaven ještě výše, než nejvybavenější model Galaxy A7. Samsung Galaxy A8 bude designově vycházet z velké části z Galaxy S6, protože se mu z čelní strany podobá tvarově a dokonce jsou podobně tvarovány i boční kovové hrany. Rozměry telefonu budou 158 × 77 × 6 mm, hmotnost má činit 140 gramů. Na zádech však nenajdeme sklo ale kov, což je u unibody smartphonů řady Galaxy A zažitým standardem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A8 z různých úhlů pohledu a porovnání se Samsungem Galaxy A7

Po hardwarové stránce bude model vybaven poměrně slušně. Centrálním prvkem bude osmijádrový Snapdragon 615 a 2GB RAM, 16GB interní úložiště půjde doplnit microSD kartami. Samotný displej bude mít úhlopříčku 5,7" a bude se jednat o Super AMOLED s Full HD rozlišením. Pod displejem bude umístěna standardní trojice hardwarových ovladačů, přičemž domovské tlačítko bude rovnou sloužit pro snímání otisků prstů. Nad displejem najdeme reproduktor, čidla přiblížení a okolního osvětlení a také 5Mpix fotoaparát pro pořizování selfie a videohovory. Hlavní snímač na zadní straně má rozlišení 16 Mpix. Pod nevyměnitelným zadním krytem je připraven 3 050mAh akumulátor, v rámci konektivity telefonu nebude chybět LTE a do prodeje se dostane rovnou s Androidem 5.1.1.

Samsung Galaxy A8 zatím vypadá jako slušně vybavený model vyšší střední třídy, bohužel zatím není známo, kdy jej Samsung oficiálně představí, a otazník také visí nad případnou koncovou cenou. Na fotkách je ukázána čínská varianta modelu, podle zdroje se však počítá i s evropským modelem (SM-A800F), takže je slušná šance, že se s telefonem výhledově setkáme i na českém trhu.

Zdroj: Nowhereelse

Diskuze (14) Další článek: Apple prozradil, proč jsou jeho auta ověšená elektronikou

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy A7, Samsung Galaxy A7 (2016), Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy A8 (2016), Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Živý, Slušná šance, Sam, Fotograf, Hardwarový ovladač,