Duální nejen mobil, ale i bezdrátová nabíječka. Ta od Samsungu poslouží pro telefony a chytré hodinky

Bezdrátové dobíjení nadále zůstává spíše doplňkovou funkcí lépe vybavených smartphonů a některých dalších elektronických zařízení. Nevýhodou je pomalejší rychlost dobíjení, naopak výhodou odpadávající manipulace s kabely. A pokud se na nabíjecí podložku vejde více zařízení, je to zase o něco pohodlnější.

Tento typ nabíječky už oznámil Apple, ale ani skoro po roce ji stále neuvedl do prodeje, a tak jej může předstihnout největší konkurent Samsung, jenž má v plánu podobné příslušenství. Na veřejnost unikl obal nabíječky Samsung Wireless Charger Duo, který pojme dvě zařízení najednou, např. dva smartphony nebo jeden telefon a jedny chytré hodinky.

Klepněte pro větší obrázek
Nizozemskému portálu Letsgodigital se podařilo získat snímky s nabíječkou Samsung Wireless Charger Duo (EP-N6100)

Kromě samotné nabíječky se dočkáme nejspíš i dalšího nového produktu. Na balení zaujme nápis, že nabíječka je kompatibilní s hodinkami Galaxy Watch. Ty by mohly být představeny 9. srpna 2018 spolu s Galaxy Notem 9 na tiskové konferenci v New Yorku. Duální nabíječka od Samsungu bude používat bezdrátový standard Qi konsorcia WPC, takže poslouží i pro zařízení ostatních značek.

Vše o bezdrátovém nabíjení Qi:

Diskuze (2) Další článek: 5 důvodů, proč je předplacená karta lepší než měsíční paušál

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Pro +, Nabíječka, Wireless Charger Duo, Ostatní značka, Sam, Chytré, Nizozemský portál, Dobíjení, Bezdrátová nabíječka, WPC, Podobné příslušenství, Bezdrátová, New York, MOBI, Manipulace,