Fotosnímač v Galaxy S9 má zvládnout až 40× zpomalené video

Chystá se souboj v oblasti fotoaparátů? Podle jihokorejského zdroje má Samsung příští rok představit Galaxy S9, který bude osazen úplně novým fotočipem. Má zaznamenávat obraz až s 1 000 fps (snímky za sekundu), tzn. až 40× zpomalené video. Samsung se tak podle spekulací dostane na stejnou metu jako Sony Xperia XZ Prewmium, resp. nabídne 4× rychlejší záznam, než nové iPhony.

Nový fotočip je navržen jako třívrstvá architektura, jeho součástí je i modul pro logické zpracování a rychlá mezipaměť. Do ní se budou video data ukládat ještě předtím, než se video uloží v rámci fotoaplikace. To však také znamená, že délka tohoto „ultra zpomaleného“ videa bude záviset na velikosti mezipaměti. Podle jihokorejského zdroje to zřejmě nebude více než pár vteřin. Samsung tak používá trochu jiný přístup než Sony, a podle zdroje to je právě proto, aby se vyhnul případným porušením patentů od této japonské společnosti.

Masová výroba nového fotočipu bude zahájena v listopadu a všeobecně se očekává, že se tyto čipy poprvé objeví již příští rok u Galaxy S9. 

 

Zdroj Etnews vie Forbes

Diskuze (120) Další článek: Nejatraktivnější funkce Apple Watch 3 je přístupná pouze pro třetinu uživatelů iPhonů

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S9, Příští rok, F +, FPS, GAL, Stejná meta, Paul, Forbes, Galaxy s, Jihokorejský zdroj, Zdroj, Informační mašinérie, Japonská společnost, Budoucí Galaxy, Nový iPhone, Zpracování, Samsung Galaxy s, Masová výroba