Galaxy S10: Samsung schová čtečku otisků do displeje a nasadí 3D foťák

Samsung příští rok představí jubilejní desátou generaci svého vlajkového modlu Galaxy S. A i když zatím není jasné, zda se nový model bude jmenovat Galaxy S10, Galaxy SX nebo Galaxy X, už dnes se rozjíždějí spekulace, za nimiž stojí jihokorejský web TheBell. A šuškanda je to skutečně zajímavá, protože se v ní hovoří o čtečce otisků pod displejem i o 3D kameře.

V hlavní roli má být opět Infinity displej, po vizuální stránce bychom se tedy neměli dočkat žádných dramatických změn. Oběma telefonům mají narůst úhlopříčky displeje, ovšem pouze o několik setin palce, což se zřejmě nepromítne ani do finálních rozměrů. Výroba předních panelů má být zahájena v listopadu. V rámci těla se však očekává jedna výrazná změna - čtečka otisků prstů má být přesunuta pod Super AMOLED displej. Samsung řešení ladí se společnostmi Qualcomm a Synaptics a Aegis Tech. 

Mobilní 3D skener od společnosti Mantis Vision:

Nad displej by se měla dostat 3D kamerka, která má konkurovat Face ID u iPhonu X. Dodavatelem technologie má být izraelská společnost Mantis Vision ve spolupráci s tamním výrobcem optických komponent Woodgate. Možnosti skeneru můžete vidět na videu výše. V dubnu byl navíc zahájen vývoj Exynosu 9820, který má pohánět evropské verze „es desítek“. Podle spekulací má být čipset vyroben 7nm procesem, stejný stejným, jako v případě budoucího Snapdragonu 855. Na něm poběží americké varianty Galaxy S10 a flagshipy dalších výrobců.

Diskuze (14) Další článek: Essential Phone znovu zlevňuje. Ve Spojených státech jej seženete už za 8 tisíc korun

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Výrazná změna, Galaxy x, Infinitum displej, Hlavní role, Budoucí snapdragon, Super AMOLED displej, ? Displej, Čtečka otisků, Čtečka, Foťák, Dramatická změna, Americká varianta