Galaxy S8: Snímač otisků měl být v displeji, záda jsou jen nouzovka [spekulace]

Středobodem zájmu nových Galaxy S8 se na řadě zahraničních serverů stal snímač otisků prstů na zadní straně. Byť to v porovnání s konkurencí není žádná specialita, pro Samsung je to premiéra.

Podle zahraničních zdrojů však čtečka původně měla být úplně jinde. Toto je vyjádření pro web The Investor z anonymního zdroje: „Samsung v loňském roce financoval vývoj technologie společnosti Synaptics pro umístění čtečky pod povrchem displejem. Výsledky ale byly frustrující. A s blížící se výrobou smartphonů, se společnost musela rozhodnout k přemístění snímače otisků na zadní stranu zařízení. A to na poslední chvíli.“

Včera jsme vám ukázali prototyp Galaxy S8+, který měl na zadní straně duální fotoaparát, v jehož blízkosti čtečka nebyla. A protože použitý čipset Exynos 8895 podporuje i duální fotoaparát, vše směřuje k tomu, že Samsung měnil specifikace telefonu za pochodu.

Jinými slovy, Samsung musel duální fotoaparát odstranit a místo něj použít jednu čočku a „nevycentrovaný“ snímač otisků. Díky tomu mohla být zachována vnitřní struktura „es osmiček“ bez přesouvání baterie a napájecích obvodů. Na čelní straně se o zabezpečené biometrické odemykání místo toho stará skener oční duhovky.

Zdroj TheVerge, TheInvestor

Diskuze (32) Další článek: Ve Virginii vám robot doveze pizzu, stát schválil revoluční zákon

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Galaxy s, Anonymní zdroj, Synaptics, ? Displej, Otisk, Snímač otisků, The Verge, Záda, Specialita, Zahraniční zdroj, GAL, Samsung Galaxy s, Displej, The Investor, Struktura