Garmin konečně přidal hudbu. Hodinky Forerunner 645 zaujmou i designem

Garmin se etabloval jako výrobce špičkových sporttesterů, ale oproti konkurenci mu přece jen něco chybělo. Schopnost přehrát hudbu. Až teď na veletrhu CES představuje model Garmin Forerunner 645 Music, který slibuje prostor 4 GB (pro cca 500 songů) a možnost nechat telefon doma – sluchátka připojíte přes Bluetooth přímo k hodinkám. Hudbu do paměti dostanete přes počítač, nebo některou ze streamovacích služeb.

Přitom zachovává všechny trumfy z minulosti – změří a analyzuje běh, kolo, plavání a řadu dalších aktivit, změří srdeční tep, baterie vydrží týden, resp. 5 hodin v GPS režimu s hudbou, skvělý displej sice nevyniká rozlišením ani milióny barev, zato je velmi úsporný a dopadající světlo jen posiluje jeho kontrast, barometr změří nadmořskou výšku, k dispozici je Wi-Fi, ANT+ i Bluetooth pro připojení externích snímačů.

Zmínka o platební technologii Garmin Pay zní sice atraktivně (kdo by si po tréninku nechtěl koupit drink hodinkami?), ale v českých podmínkách není její zavedení do praxe příliš pravděpodobné.

 

O hudbu při sportu nestojíte?
Pak u Garminu ušetříte.

 

Kromě hudby a tabulkových parametrů stojí za povšimnutí i vzhled. Forerunner 645 Music tvoří pohledný kompromis mezi malými a civilně vyhlížejícími levnějšími modely a mohutnou řadou Fénix. Obroučka ciferníku je z nerezové oceli, takže budou hodinky vzhledem pasovat nejen ke sportovnímu outfitu, ale i přes den třeba k obleku. Přechod mezi těmito dvěma světy usnadní snadno vyměnitelné pásky.

Garmin Forerunner 645 Music bude stát 11 490 Kč, pokud o hudbu nestojíte, ušetříte 1 500 korun. Obě varianty budou dostupné na přelomu ledna a února.

Jak vybrat chytré hodinky:

Diskuze (18) Další článek: T-Mobile soutěží v lednu o tři iPhony 8 Plus. Stačí používat aplikaci Můj T-Mobile a tipovat

Témata článku: , , , , , , , , Vyměnitelný pásek, Obroučka, Skvělý displej, Eta, Streamovací služba, DESI, Nerezová ocel, Externí snímač, Zmínka, Garmino forerunner, Děs, Srdeční tep, Hud, Hod, Hudba, F +, Tabulkové parametry,