Huawei Y5 (2017): nenápadná nižší třída do nabídek operátorů

Huawei nižší modely ve svém portfoliu aktivně nepropaguje. Obvykle se jejich specifikace potichu objeví na produktových stránkách výrobce. To je případ i nového modelu Huawei Y5 (2017). Přitom platí, že nižší modely s cenou mezi třemi a pěti tisíci korun patří mezi nejprodávanější zařízení v nabídkách operátorů.

Čínský výrobce upustil od konvence značení římskými číslicemi a přichází s odlišením proti minulé generaci pomocí letopočtu. Huawei Y5 nabídne pětipalcový HD displej v plastovém těle s vroubkovaným zadním krytem. Na výběr bude rovnou pět barevných variant (modrá, bílá, šedá, zlatá, růžová).

Výkon dodá čtyřjádrový procesor MediaTek MT6737T, připraveny jsou 2 GB operační paměti a 16GB vnitřní úložiště. Fotoaparáty disponují rozlišením 8 Mpx (hlavní) a 5 Mpx (selfie). Baterie má slušnou kapacitu 3 000 mAh. Smartphone poběží na starším Androidu 6.0 s nadstavbou EMUI 4.1 a bude podporovat evropská LTE pásma. Cena se bude pohybovat okolo 3 500 Kč.

Váš názor Další článek: PAX: Google zastřešuje patentovou alianci výrobců smartphonů s Androidem

Témata článku: Huawei, , , , , Konvence, Pětipalcový HD display, Číslice, Řím, #Huawei, Operátor, Nena, Nen, Čínský výrobce, Třída