iFixit znovu rozebral Galaxy Fold. Případné opravy budou dost náročné

Web iFixit již letos jednou rozebral skládací Galaxy Fold. Krátce na to se však objevily problémy s displeji, takže iFixit musel na žádost Samsungu svou rozborku stáhnout z webu. Web se však před pár dny publikoval opětovnou rozborku upravené verze Galaxy Fold a závěr je jednoznačný - opravy Galaxy Fold nebudou nic jednoduchého.

Rozborka potvrdila změny, které Samsung učinil v konstrukci. V místech, kde se setkávají dvě poloviny displeje jsou umístěny přídavné ochrany, aby se dovnitř pantu nedostávaly nečistoty. Svrchní fólie na displej byla protažena až pod boční hrany, takže už přímo nevybízí ke svému odlepení, a pod displej byla nově přidána ochranná kovová vrstva.

Již při rozbalení musíte z displeje sloupnout fólii, která ukazuje na spoustu omezení. Na displej nesmíte tlačit (a už vůbec ne ostrými objekty, tj. ani nehtem), při skládání nesmíte dovnitř umisťovat žádné objekty, nesmíte na displej lepit žádné fólie a je třeba držet telefon daleko od kreditních karet a zdravotnických zařízení. Z pohledu skládací konstrukce je navíc jasné, že Fold nedisponuje zvýšenou odolností.

Podívejte se, jak se postupně rozebírá Samsung Galaxy Fold:

iFixit z Foldu vyextrahoval celkem šest fotoaparátů a dvě baterie. Větší má kapacitu 2 245 mAh, menší zase 2 135 mAh. Na spodní straně QXGA Dynamic AMOLED displeje je umístěna kovová vrstva, která dosedá na samotný pant telefonu. A ten je nově přelepen páskou, aby se do něj nedostávaly nečistoty. Skóre opravitelnosti je podle iFixitu 2/10. Podle vyjádření webu se zavírací mechanismus časem opotřebuje, takže bude potřebovat vyměnit. To samé platí i o křehkém displeji, jehož výměna nebude levnou záležitostí. Třetím negativem je pak použité sklo na přední a zadní straně, které není příliš odolné.

Jen pár hodin po zveřejnění rozborky iFixitu se na internetu objevila zmínka o vypadávajících písmenek loga Samsungu z bočního pantu. Evidován je sice zatím jeden případ, a samozřejmě na funkčnost telefonu to nemá žádný vliv, jenže se bavíme o hybridu s cenou přes 50 tisíc Kč, kde by se takovéto problémy již objevovat neměly.

Naše první dojmy z Galaxy Foldu však přesto byly pozitivní. Skládací konstrukce je návyková, a Samsung si velmi dobře poradil s přepínáním aplikací mezi vnějším a vnitřním displejem. Je tak škoda, že se u nás Galaxy Fold neprodává. Samsung sice před pár dny rozšířil jeho dostupnost v Evropě, Česku se však model zatím vyhýbá. Nejblíže jej můžete pořídit u našich sousedů, v Německu a nově také v Polsku, kam zavítá 18. října. V zahraničí je však o Fold dost velký zájem, a ani dodávky nejsou nijak vysoké, takže se může stát, že se na případné české zájemce ani nedostane.

Samsung na videu radí, jak se starat o Galaxy Fold:

Zdroj iFixit

Diskuze (2) Další článek: Kaktus slaví 6 let. Na Facebooku dnes rozdává dárky a data, k tomu má i „dobíječku“

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Fold, IFixitu, Hug, GLB, DOS, Web iFixit, Galaxy Fold, QXGA +, Česká republika, Evropa, Německo, Pant, Oprava, F +, Web, Fold