Komerční banka spustila Android Pay

Mobilní telefon se stal nepostradatelnou součástí běžného života.

Možná si také kladete otázku, jak jsme bez něj vlastně mohli žít. Objevují se stále nové možnosti využití, a proto asi nikoho nepřekvapí, že mobilním telefonem nyní můžete platit místo standardní „plastové“ karty. Komerční banka je první z „velké trojky“ českých bank, která umožňuje svým klientům rychlé, jednoduché a bezpečné platby mobilním telefonem přes Android Pay.

Jak to funguje?

Zprovoznění Android Pay na vašem mobilním telefonu je velmi jednoduché a intuitivní. Ukážeme vám to na příkladu Komerční banky. Pro využití služby Android Pay stačí mít platební kartu Komerční banky (debetní nebo kreditní) a mobilní telefon s operačním systémem Android 4.4 a vyšší, s podporou NFC. Před první platbou stačí rychlá aktivace přímo v Mobilní bance (mobilní aplikace pro občany) nebo Mobilní bance Business (pro podnikatele, firmy), zapnout NFC modul a mobilní telefon je připraven k bezkontaktním platbám.

„Komerční banka patří mezi lídry v oblasti bankovních inovací a považujeme proto za důležité nabídnout našim klientům v současnosti nejpokročilejší metodu placení mobilním telefonem – Android Pay. Pilotní testování ukázalo, že nová služba je skutečně spolehlivá, bezpečná a zákaznická zkušenost je na té nejvyšší úrovni,“ uvedl Leoš Souček, zástupce výkonného ředitele pro Marketing a Komunikaci Komerční banky.

Pro samotnou platbu stačí mobilní telefon „probudit“ a přiložit jej k platebnímu terminálu stejně jako standardní plastovou kartu. Pro transakce vyšší než 500 Kč je z bezpečnostních důvodů potřeba telefon ještě odemknout (otiskem prstu, PINem, gestem atd.). Platby je možné provádět na všech platebních terminálech, které umožňují bezkontaktní platbu, a to jak v České republice, tak kdekoliv v zahraničí.

Bezpečný způsob plateb

Bezpečnost je základním stavebním prvkem Android Pay. Tím, že služba nepracuje s reálným číslem platební karty, ale pouze s její digitální verzí, která je unikátní pro každé dané mobilní zařízení, nedochází k jeho předání obchodníkovi, který platbu přijímá.

Pokud telefon ztratíte nebo vám je ukraden, můžete jej prostřednictvím správce zařízení Android okamžitě odkudkoli uzamknout, zabezpečit novým heslem nebo odstranit veškeré osobní údaje.

Stejně, jako jste si zvykli používat mobilní telefon místo fotoaparátu, nyní nic nebrání tomu, aby nahradil i vaší peněženku.

Více informací o Android Pay v Komerční bance získáte na jakékoli pobočce, klientské infolince 955 512 230 nebo na webových stránkách www.kb.cz/mobilniplatby.

Další článek: Amazfit 2: Nové sportovní hodinky od Xiaomi poslouží i v chytré domácnosti