MasterCard a Samsung uvedou do Evropy platby Samsung Pay

Samsung spolupracuje s karetní společností MasterCard na uvedení mobilních plateb Samsung Pay na evropský trh. Firmy to dnes oznámily v tiskové zprávě. Během letošního léta mají být platby Samsung Pay spuštěny ve Spojených státech a v Jižní Koreji. Evropa má přijít na řadu později v blíže neupřesněném časovém horizontu. MasterCard použije pro platby Samsungu svou platformu MDES (MasterCard Digital Enablement Service), kterou používá také pro platby Apple Pay.

Klepněte pro větší obrázek

Po spuštění služby bude možné s vyššími modely Samsungu, jež technologii podporují, bezkontaktně platit u obchodníků vybavených bezkontaktními NFC terminály a MST terminály na karty s magnetickým proužkem. K MST technologii získal Samsung přístup díky akvizici společnosti LoopPay. Pomůže mu rychleji rozšířit své mobilní platby u obchodníků se staršími magnetickými terminály.

Evropští vydavatelé karet dostanou možnost připojit se k MDES platformě, a aktivovat tak službu Samsung Pay. Uživatelé pak budou moci do služby Samsung Pay připojit své kreditní, debetní a předplacené karty, stejně jako firemní karty pro malé a střední podniky, a pohodlně platit mobilem. MasterCard zabezpečí platby technologií tokenizace. Token je zjednodušeně číslo karty (odlišné od čísla vyraženého na klasické plastové kartě), kterým mobilní zařízení identifikuje kartu a předává informace terminálu, ať už bezkontaktní nebo magnetickou formou.

Diskuze (24) Další článek: Samsung: nový foťák umožní konstrukci mobilů tenčích než 5 mm

Témata článku: Samsung, , , , Mást, MST, Samsun, Číslo karty, NFC terminál, Master, PLA, Sam, Plát, Pay