Připravovaný Galaxy A90 má být prvním modelem řady Galaxy R od Samsungu

Označení Samsung Galaxy A90 musí být snad prokleté. Ještě před jeho představením se toto označení přisuzovalo telefonu s výsuvným otočným fotoaparátem, který nakonec dostal prodejní název Galaxy A80. Nyní se začíná o „á devadesátce“ mluvit znovu, ovšem ani tentokrát to zřejmě nevyjde. Jihokorejci z Galaxy A90 zřejmě udělají prvního zástupce nové modelové řady Galaxy R. A to i přesto, že telefon má dostat modelové označení SM-A90x. Změna ve značení tedy proběhla na poslední chvíli.

Tento model bude brzy doplněn sourozencem, a pro oba platí, že budou mít na zádech tři fotoaparáty a na přední straně velký Super AMOLED displeji. Ten nejvybavenější, pro nás je to stále novinka skrytá pod označením Galaxy A90, bude podporovat sítě 5G a navíc bude mít i jednu unikátní funkci spojenou s fotoaparátem. O co přesně by se mělo jednat, však zdroje zatím mlčí. Spekuluje se i o rychlém 45W nabíjení, které má nabídnout i připravovaný Galaxy Note 10 Pro

Naše první dojmy z Galaxy A80 s otočným fotoaparátem:

Via GSMarena

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: 120W nabíjení Super FlashCharge od Viva dobije 4 000mAh baterii za 13 minut!

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Model řady, Model, Samsung Galaxy, Super AMOLED displej, Samsun, Označení, Galaxy R od Samsungu