Rendery vzhledu Galaxy Note 5: Samsung tentokrát hraje na jistotu

Na internetu se objevily 3D CAD rendery očekávaného vzhledu Samsungu Galaxy Note 5, které byly dokonce zpracovány i do koncepčního videa. Samsung může do oficiálního představení Galaxy Note 5 sice ještě leccos změnit, ovšem telefon bude zřejmě vycházet primárně z Galaxy Note 4, přičemž si vypůjčí velkou část designových prvků z Galaxy S6 Edge. 

Zvětšené tělo přinese větší 5,7" displej, levý bok regulátory hlasitosti, zatímco pravý zase zamykací tlačítko. Spodní hrana má téměř stejné rozvržení jako hrana u Galaxy S6 Edge, došlo jen k prohození mikrofonu a reproduktoru, u Notu 5 navíc přibyl slot pro pero S Pen. To by mělo být v útrobách drženo elektromagnetickým zámkem, přičemž se vysune až po patřičném hlasovém příkazu. S Pen by podle nedávno zveřejněného patentu Samsungu mělo být schopno přímého vpisování náčrtů do dokumentů PDF (funkce Write on PDF) a očekáváme také možnou změnu indikátorů pera, což je známé pod pojmem Penvatars. Samsung tuto funkci uvedl již na letošním veletrhu CES, do mobilních zařízení se však ještě nedostala.

Na horní hraně má být pouze sekundární mikrofon, na náčrtech tedy zatím chybí infraport, který Samsung používá již několik generací k ovládání televize a další elektroniky. Co se týká konektorů, Galaxy Note 5 se podle náčrtů zřejmě nedočká konektoru USB Type-C, takže zůstane na microUSB (USB 2.0). SIM karta se bude vkládat do šuplíčku na levé straně, i to naznačuje, že by Note 5 mohl být unibody smartphone s nevyměnitelnou baterií (zřejmě s větší kapacitou 3 100 mAh) po vzoru Galaxy S6. A to znamená, že s microSD kartou zřejmě opět nebudeme moci počítat. 

Oficiální představení Samsungu Galaxy Note 5 se očekává na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně.

Zdroj: Twitter

Diskuze (17) Další článek: Tapito: čtěte zprávy rovnou na zamykací obrazovce

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Sam, GAL, Samsun, Note, Stejné rozvržení, Hra,