Samsung bude na vybraných trzích prodávat repasovaný Galaxy Note 7

Samsung bude prodávat „oživené“ modely Galaxy Note 7 s jinými bateriemi o menší kapacitě. První spekulace na toto téma kolovaly internetem již na konci února, nakonec jsme se potvrzení od Samsungu dočkali až nyní. Samotné načasování tohoto oznámení je poměrně překvapivé, zítra totiž Samsung představí novinky z řady Galaxy S8.

Ve vyjádření na oficiálním blogu Samsungu se můžeme dočíst: „Co se týká opakovaného použití Galaxy Note 7 jako repasovaného telefonu či pro účely pronajmutí, bude záležet na konzultacích s regulačními autoritami, operátory a také na poptávce na jednotlivých trzích. Podle toho budou upřesněny trhy, kde se repasovaný Galaxy Note 7 objeví, včetně data zahájení prodeje.“

JIž po ukončení prodejů Galaxy Note 7 bylo otázkou, co Samsung, s Galaxy Note 7 vybranými od zákazníků, udělá. V prvé řadě tedy půjdou modely na repas, v rámci něhož dojde k výměně 3 500 mAh baterie za kapacitně menší (očekáváme 3 000 mAh akumulátor).

Zbytek přístrojů, které se jako repasované neprodají, budou prodány a rozloženy na jednotlivé součástky. Ty pak budou znovu použity (jmenovitě čipsety, paměti, RAM, fotoaparáty, apod.), případně prodány společnostem, které z nich vyrábějí různé testovací a ukázkové produkty. 

A ty modely, které nespadají ani do jedné ze dvou kategorií, čeká ekologická recyklace ve specializovaných firmách, která se bude týkat oddělení jednotlivých použitých materiálů, jako např. zlata, mědi, niklu nebo stříbra.

Zdroj Samsung News


Oživeno 28.3: 16:00:

Samsung poskytl vyjádření webu TheVerge, podle něhož má budoucí uvedení repasovaného Notu 7 na trh význam pro „minimalizaci dopadu na životní prostředí“. Nový Note 7 zřejmě ponese úplně jiné označení, aby nemohl být zaměněn za již ukončený model. V USA se repasovaný model neobjeví, plány pro Evropu zatím zveřejněny nebyly.

Diskuze (7) Další článek: Chcete vidět Galaxy S8 na vlastní oči? Vodafone vám jej v prodejně ukáže hned zítra

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 7, Životní prostředí, První spekulace, Galax Note, Samsun, Sága, Oficiální blog, Těžítko, Galaxy note, Sam, Note, Použitý materiál, Nový note, GAL, Pro +, The Verge