Samsung dá ochutnat One UI nad Androidem 10. V Česku ale testovací program neběží

Samsung u svých telefonů používá vlastní propracovanou nadstavbu One UI, podobně jako u Xiaomi a jeho MIUI proto není tolik podstatné, nad jakou verzí Androidu byla vytvořena. I Samsung se ale samozřejmě snaží, aby používal verzi co nejaktuálnější. Momentálně i duo vlajkových phabletů Galaxy Note10 a Note10+ běží na Androidu 9 Pie. „Desítka“ už se ale vaří i v Koreji a první zájemci ji mohou ochutnat.

Samsung si tentokrát jako pilotní testovací modely zvolil jarní řadu Galaxy S10. Jednotlivé modely (Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10 5G) dostanou na vybraných trzích testovací betaverzi prostředí One UI 2.0 postavenou právě nad Androidem 10. Česká republika do pilotního programu bohužel zařazena není.

Alespoň se na několika obrázcích můžeme podívat, jaké inovace na nás v prostředí – až jej výrobce v budoucnu uvolní formou běžné aktualizace – čekají. V režimu celé obrazovky (např. hry, video) budou minimalizovány vyskakovací okna, tmavý mód prostoupí mimo samotného menu i do dalších částí (např. regulace jasu obrázků), na zamykací obrazovce se barva textu vždy přizpůsobí k použité tapetě, aby text nezanikal. Vylepšena bude i funkce digitální rovnováhy a správy zařízení.

Váš názor Další článek: Apple omezil výkon bezdrátového nabíjení iPhonů. Rychlejší jsou jen nabíječky z Apple Storu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10e, Testovací program, Česká republika, Samsun, Pro +,