Samsung dožene Apple, hodinky Galaxy Watch Active 2 změří EKG*

Samsung chystá jednu ze dvou nejdůležitějších premiér roku – Galaxy Note 10. Jako předehru jsme ve středu dostali špičkový tablet Galaxy Tab S6 a dnes také druhou generace chytrých sportovních hodinek Samsung Galaxy Watch Active 2. Nejviditelnější inovací je integrace EKG, i když tato funkce bude aktivní až později (a podle spekulací to nebude letos, Samsung čeká na certifikaci).

Na drobnější zápěstí se bude hodit 40mm verze, ale i o větší 44mm variantě se dá říct, že v oblasti chytrých hodinek patří k těm subtilnějším, tloušťka je v obou případech 11 mm. Rozdíl v průměru AMOLED displejů je 1,2" vs. 1,4", rozlišení je 360 × 360 pixelů. Liší se také kapacita baterie, menší mají 247 mAh, větší 340 mAh.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prémiová LTE verze má ocelové tělo a kožené řemínky. Pochopitelně však připlatíte...

V Česku se začnou prodávat 13. září za 7 499 Kč, resp. 7 999 Kč, na výběr bude černé, stříbrné a růžovo-zlaté provedení (viz galerie). Třetí verzi poznáte podle podle červeného prstýnku na spodním tlačítku. Hlavním bonusem je větší nezávislost na telefonu díky integraci LTE s podporou eSIM, kterou už v česku umí T-Mobile a Vodafone. Prodej začne v říjnu, cena zní 11 999 Kč a barvy jsou černá, stříbrná a zlatá. Tělo hodinek je hliníkové, řemínek elastomerový, LTE verze je ocelová s koženým páskem.

Co je digitální luneta?

Hodinky jsou vodotěsné nejen podle IP68, ale Samsung přidal i armádní standard MIL-STD-810G. Optický senzor pro měření tepu je klasika, ani GPS (plus Galileo, GLONASS a Beidou) u sportovních hodinek nesmí chybět. Dostatečný výkon pro ukázkově svižné prostředí dodá procesor Exynos 9110, bluetooth verze mají operační paměť 768 MB RAM, LTE je na dvojnásobku, úložiště je v obou případech 4 GB.

Nové je ovládání. Model Active 2 staví na konceptu otočné lunety, kterou známe z dřívějších typů značky, ale tentokrát není mechanická, pouze digitální, dotyková. Uvidíme, jak to bude fungovat v praxi, pocit mechanického pohybu jen těžko co nahradí, na druhou stranu je zde více místa pro displej.

Softwarové vychytávky

Hodinky umí měřit 39 druhů aktivity, přičemž sedm z nich lze aktivovat automaticky (běh, chůze, jízda na kole, plavání, veslovací trenažér, eliptický trenažér a dynamický trénink), takže se zaznamenají, i když zapomenete stisknout tlačítko start. Sledovat lze také kvalitu spánku a hladinu stresu.

Posouvají se i možnosti notifikací. Zatímco dříve jste dostali pouhou hlášku o tom, že někdo vystavil na sociální síť obrázek, teď si jej rovnou prohlédnete a dokonce si přehrajete krátkou ukázku videa. Lze odpovědět na tweet nebo ho olajkovat, Samsung se chlubí integrací Google Translatoru s podporou pohodlného překlad hlasu a textu v reálném čase. S hodinkami ovládnete i fotoaparát v připojeném mobilu, kromě obligátní spouště (i pro video) si rovnou můžete pořízený snímek či video prohlédnout.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Funkce My Style přebarví ciferník tak, aby se hodil k vašemu aktuálnímu uotfitu. Stačí se vyfotit mobilem, aplikace GalaxyWearable vám pak dá na výběr pět variant.

Představení novinky na videu. Uvidíte i funkci digitální lunety:

Diskuze (97) Další článek: Xiaomi pracuje na sluncem nabíjeném telefonu. Panel má přímo na zádech

Témata článku: Samsung, , , , , , , Verze, Samsun, My Style, Česká republika, Google Translator, MAh,