Samsung Galaxy S7 Edge: nejen pro mobilní hráče [video]

Vypadá podobně, změn je ale poměrně dost. Řeč je o zaobleném Galaxy S7 Edge, který je určen nejen pro mobilní hráče.

Samsung na včerejší tiskové konferenci představil očekávanou dvojici modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge spolu s prostorovým fotoaparátem Gear 360. Z obou „es sedmiček“ nám přišel zajímavější hlavně dvakrát zahnutý S7 Edge. Samsung u něj odstranil několik nedostatků, vylepšil chlazení, výkon a do telefonu integroval větší baterie. Stane se S7 Edge smartphonem, který letos potáhne jihokorejský Samsung?

O Samsungu Galaxy S7 Edge jste si u nás mohli přečíst celou řadu článků. Nasměrovat vás můžeme nejprve na naše preview, ve kterém se podíváme na tabulkové specifikace, pokračovat můžete obsáhlou fotogalerií s prvními dojmy, ve které jsou prezentovány některé nové funkce řady Galaxy S7.

A jak působí S7 Edge naživo? Telefon se v první řadě drží daleko příjemněji, než loňské modely. Může za to zaoblení skleněných částí. Uvnitř pak najdeme výkonný čipset a 4 GB RAM. Po vymazání dat z paměti je v RAM volných 1,8 GB, takže s nějakou přílišnou optimalizací TouchWizu nepočítejte. Na druhou stranu, co se vystavených kusů týče, běhají svižně a bez větších zádrhelů.

A pokud vás zajímá, proč Samsung opozdil nedávno oznámé aktualizace řady Galaxy S6 na Marshmallow, pak věze, že za vším stojí Galaxy S7 Edge, kterému chce Samsung dát „exkluzivitu“ na nové funkce. Na mysli máme zejména nové panely, které jsme vám již ukázali v samostatném článku. Panely jsou dvakrát širší než dříve, a nově je můžete vysunout odkudkoliv, ne pouze z domovské obrazovky.

Poměrně výrazným bonusem má být zaměření na hry. Použité API Vulkan má být 4× svižnější, než OpenGL, Samsung navíc každému, kdo si pořídí S7 Edge neb o Galaxy S7 dá 200 USD (v přepočtu 4 800 Kč) ve formě in-game měny. Tu lze použít na různé nákupy a rozšíření v integrovaných obchodech podporovaných her. Kterých titulů se to bude konkrétně týkat, zatím nevíme. Integrovaná heatpipe má eliminovat přehřívání zařízení, vyhrazená aplikace pak má sloužit k nastavení poměru výkonu a spotřeby baterie. 

Samsung začne své novinky prodávat již 11. března a to v černé, bílé a zlaté barevné variantě. „Flatový“ Galaxy S7 bude k dostání za 19 799 Kč, zahnutý Galaxy S7 Edge se bude prodávat za 22 599 Kč. Úvodní ceny jsou tedy stejné jako v případě loňských modelů řady Galaxy S6. Předobjednávky začínají u vybraných prodejců již dnes, pokud si objednáte dopředu, dostanete k telefonu bonus v podobě brýlí Gear VR.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.--> ]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->
Diskuze (10) Další článek: Sony Xperia Ear: osobní asistent uvnitř ucha [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Galaxy s, Integrovaný obchod, Samsun, Samsung Galaxy s, Mobilní hráč,