Samsung Galaxy S7: konektor USB Type-C a Force Touch displej

Uživatelé Samsungů se konečně dočkají. Konektor USB Type-C postupným tempem nabírá na popularitě, mj. jím disponují oba nedávno představené Nexusy od Googlu. Nexus 6P vyrobil Huawei, zatímco o levnější Nexus 5X se zasloužil LG. Server Sammobile má potvrzeno, že se tento konektor objeví příští rok i u modelu Galaxy S7, u Samsungu si tedy odbude svou premiéru. Popravdě, bylo načase, kdy Samsung nahradí aktuálně používaný microUSB (USB 2.0). Ten byl používán již od prvních generací smartphonů Galaxy, existovalo ovšem krátké mezidobí, kdy jihokorejci vsadili na široký microUSB (USB 3.0), konkrétně v modelech Galaxy S5 a Galaxy Note 3, ovšem experiment byl pouze jednogenerační, poté se Samsung vrátil zpět k dřívějšímu standardu.

Klepněte pro větší obrázek
USB Type-C

Hlavní výhodou USB Type-C je především jeho univerzálnost. Datový kabel může mít vstup a výstup na jednom či druhém konci, takže jej nemůžete zapojit špatně. Navíc, přes Type-C půjde rychleji nabíjet mobilní zařízení, přenos dat má pak být rychlejší, než u USB 3.0. Nový konektor ale zřejmě nebude tou největší inovací, Samsung chce do Galaxy S7 přinést Force Touch displej, který bude reagovat na různé intenzity tlaku prstů na displej. V současné době je takový displej obsažen v nových iPhonech 6S a 6S Plus, američané jej nazývají 3D Touch. Prvním modelem s displejem reagujícím na tlak prstu ale nebyl iPhone, nýbrž Huawei Mate S. Samsung by měl v Galaxy S7 použít řešení ClearForce od Synaptics.

Co se týká procesoru, Galaxy S7 má být postaven na Exynosu M1 s novými jádry Mongoose. Více o připravovaném procesoru a výsledcích benchmarků se dozvíte v tomto článku.

Via Sammobile, Cnet

Diskuze (29) Další článek: Šuškanda: Armáda inženýrů z Intelu tvoří nový čip pro iPhone

Témata článku: Samsung, , , , , , Apple iPhone 4GB, Huawei Ascend Mate, Huawei Mate S, Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, LG Nexus 5X 32GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Force Touch, Samsun