Samsung Galaxy S7 se dočká updatu na Oreo. Aktualizace se již šíří v Británii

Dva roky staré duo Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge se přeci jen dočká,  zřejmě svého posledního, velkého updatu. A to na Android 8.0 Oreo. Aktualizace se začala šířit v Británii a to pro telefony z volného prodeje a od Vodafonu. Aktualizovány byly postupně základní „es sedmičky“ a také větší Galaxy S7 Edge se zakřiveným displejem. V následujících týdnech bude aktualizace postupovat dál do Evropy, potažmo do celého světa.

Aktualizace na Oreo byly v uplynulém týdnu dokonce na pár dní pozastaveny, protože některé telefony updatované v první vlně se na Oreu neočekávaně restartovaly. Problémy ale byly podle všeho již vyřešeny v aktualizované verzi firmwaru, protože Samsung nabídl Oreo i pro „es sedmičky“ v Jižní Koreji. Balíček má označení G930FXXU2ERE8, resp. G935FXXU2ERE8, a mimo aktualizace firmwaru přináší i dubnovou aktualizaci zabezpečení.

Systémové změny jsou podobné jako u Orea pro Galaxy S8. S hodnocením nové verze systému, která díky grafické nadstavbě Samsung Experience 9.0 vypadá stejně jako prostředí u Galaxy S8 či Galaxy S9, však počkáme do té doby, než se objeví oficiální česká verze firmwaru. Jakmile se tak stane, budeme vás informovat.

Produktové video Androidu Oreo:

Diskuze (38) Další článek: Honor to rozjíždí ve velkém. K Desítce přidává další tři modely

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Jižní Korea, Celý svět, Volný prodej, Samsun, Aktualizace firmwaru, První vlna, Evropa, Systémová změna, Galaxy s, Sam, Grafická nadstavba,