Samsung Galaxy Xcover 3: odolnost potřetí [preview]

Smartphone na ryby i do deště. Samsung představil již třetí generaci svého odolného smartphonu Galaxy Xcover.

Samsung dnes oficiálně představil model Galaxy Xcover 3, který je nástupcem odolného Galaxy Xcover 2. O jeho přípravách se objevily první spekulace již koncem ledna, nakonec byl telefon představen až dnes, přičemž bude poprvé prezentován veřejnosti na veletrhu CeBit. Ten se koná v období 16. - 20. března v Hannoveru. Na co se tedy můžeme těšit v případě tohoto nového odolného smartphonu od Samsungu?

Odolná střední třída

Samsung Galaxy Xcover 3 je zástupcem střední třídy, jedná se o smartphone s rozměry 133 × 70 × 10 mm a s hmotností 154 gramů. Na čelní ploše je umístěn 4,5" PLS TFT displej s rozlišením 800 × 480 pixelů, pod nímž jsou umístěny hlavní ovládací prvky. Jedná se o trojici hardwarových tlačítek (u běžných Samsungů používané senzory při vlhkosti špatně reagují), prostřední vás vrací na domovskou obrazovku, pravé o úroveň zpět a levé vám zobrazí obrazovku posledních spuštěných aplikací. Na pravém boku je umístěna zamykací klávesa, na levém boku jsou umístěny regulátory hlasitosti a akční tlačítko. To Samsung nazývá Xcover Key, kliknutím aktivuje svítilnu, dvojitým stisknutím spustí fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galax Xcover 3 má zvýšenou odolnost, nebude mu vadit špína ani vlhkost

Ten je umístěn na zadním zdrsněném krytu, jedná se o 5Mpix snímač s automatickým ostřením, která zvládne natáčet Full HD videa s 30 fps. Zleva mu sekunduje LED svítilna, na opačné straně se nachází hlavní systémový reproduktor. Kamerka pro videohovory je umístěna nad displejem a má rozlišení 2Mpix. K nabíjení slouží nechráněný microUSB 2.0 na spodní hraně, který je vybaven vodě nepropustnou membránou. Xcover 3 disponuje odolnostní normou IP67, která zaručuje až třicetiminutový pobyt zařízení metr pod vodní hladinou. Díky tomu se nemůžeme divit speciálnímu režimu fotoaparátu pro natáčení a focení pod vodní hladinou. Dále telefon podporuje americkou armádní normu MIL-STD 810G, takže telefon např. přežije bez úhony pád z výšky 1,2 metru.

Lollipop a LTE

Telefon je postaven na čtyřjádrovém procesoru o taktu 1,2 GHz a 1,5GB operační paměti. Interní paměť má kapacitu 8 GB, po prvním spuštění bude v paměti zhruba 4GB volný prostor. Po sejmutí zadní skořápky se zpřístupní nejen 2 200mAh baterie, ale také slot pro microSD karty (maximem je 64GB paměťová karta) a jeden slot pro SIM kartu. Z pohledu konektivity je připraveno Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC a kombinovaný čip GPS/GLONASS. K mobilnímu internetu se budete moci připojit přes HSPA+ nebo LTE Cat. 4. Zajímavá je i senzorová výbava, kde nechybí výškoměr ani kompas.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pohled na zadní kryt a boční hranu nového Galaxy Xcover 3

Telefon se na trh dostane ještě s Androidem 4.4 KitKat, ovšem brzy má být pro telefon připravena aktualizace na Android Lollipop. V rámci systému bude přítomna i zabezpečená systémová část Samsung KNOX, takže může být telefon cílen nejen na ty, kteří vyrážejí do přírody, ale také do firem, které mají např. pracovníky v terénu.

Klepněte pro větší obrázek
Technické specifikace Samsungu Galaxy Xcover 3

Koncová cena Samsungu Galaxy Xcover 3 a jeho dostupnost v ČR, zatím oznámeny nebyly.

Diskuze (14) Další článek: Zrušení roamingových poplatků v EU se posune nejméně o 3 roky

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Xcover, Samsung Galaxy Xcover 2, Samsung Galaxy Xcover 3, Pře, Sam, PLS TFT, Pot, Volný prostor, Samsun, První spekulace, Zamykací klávesa, Senzorová výbava, PLS TFT displej, GAL, Odolnost, Xcover, Hannover, Kombinovaný čip,