Samsung Gear 360: snížení ceny a očekávaná dostupnost

Jako „třetí do party“ bylo na letošním veletrhu MWC v Barceloně představeno příslušenství Samsung Gear 360, tedy prostorová kamerka pro účely virtuální reality. A zatímco „es sedmičky“ od Samsungu se již několik týdnů prodávají, Gear 360 se na trhu ještě neobjevilo.

Původně se mělo toto příslušenství dostat na evropský trh v průběhu druhého čtvrtletí, koncová cena pak byla, opět podle dřívějších spekulací, stanovena na 419 EUR (11 400 Kč). Stránky holandského prodejce Bol však termín zahájení prodejů o něco více zpřesňují. Na webu se hovoří o dostupnosti od 22. května, která by mohla být plus-minus podobná v celé Evropě. Změna se však týká samotné prodejní ceny, která byla snížena na 350 EUR  (9 450 Kč).

A co je vlastně Gear 360 zač? Jedná se o 360° kamerku, která je složena ze dvou 15Mpix čoček typu „rybí oko“. Díky tomu umožňuje příslušenství zaznamenávat prostorové 30Mpix fotografie nebo 360° videa, které si pak můžete prohlédnout v brýlích virtuální reality Gear VR Lite (recenze zde).

Via Sammobile

Diskuze (3) Další článek: Konkurence pro P9? Huawei představí Honor V8 s duálním fotoaparátem

Témata článku: Samsung, , , , , Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy S7, Gear, Adjust, DOS, Snížení, Samsun, Snížení cen, Sam, Snížení ceny, Dostupnost, Očekávaná dostupnost