Samsung připravuje 8" tablet řady Galaxy Tab A. Přinášíme první specifikace

Desetipalcový Galaxy Tab A od Samsungu zřejmě nebude letošním nejlevnějším tabletem jihokorejského výrobce. Na webu XDA-Developers totiž unikly informace o osmipalcové variantě tabletu, která bude postavena ještě o něco níže než desetipalcový sourozenec.

Tablet nabídne 8" TFT LCD displej s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, který bude zřejmě usazen v celoplastové konstrukci. Nad displejem a na zádech bude umístěno vždy po jednom fotoaparátu, jejichž rozlišení však zatím není známo. Použitým čipsetem má být Snapdragon 429 se čtyřmi jádry Cortex-A53 taktovanými na 2 GHz, jenž bude doplněn 2GB operační pamětí. 32GB úložnýá prostor rozšíříte microSD kartami, u LTE verze bude ve společném šuplíku umístěn i slot pro nanoSIM.

Představení desetipalcové varianty Galaxy Tab A od Samsungu:

Tablet bude podporovat dvoupásmovou Wi-Fi, Bluetooth 4.2 a GPS, na druhou stranu bude chybět NFC, čtečka otisků prstů a nedočkáme se ani podpory stylusu S Pen. Datum, kdy se na trh dostane osmipalcový Galaxy Tab A od Samsungu, zatím není známo. Tablet však bude zcela jistě stát méně, než desetipalcová verze, která ve Wi-Fi variantě na českém trhu startuje na částce 5 490 Kč.

Diskuze (4) Další článek: Mobilní data v Chorvatsku: Neomezený internet za 240 Kč koupíte na první čerpací stanici

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Displej, Samsun, Varianta, Chybět NFC, TFT, Rozlišení, TFT LCD displej,