Samsung se pochlubil špičkovým tabletem. Poprvé má čtečku v displeji a pero jako dálkové ovládání

Samsung právě představil špičkový tablet Galaxy Tab S6. Vyniká podporou unikátního dotykového pera S Pen, duálním fotoaparátem s širokoúhlým objektivem, snímačem otisků přímo v displeji, vylepšenou verzí rozhraní DeX ale také cenou.

Samsung Galaxy Tab S6
T860
rozměry a hmotnost: 245 × 160 × 5,7 mm, 420 g
displej: 10,5", kapacitní AMOLED, 1 600 × 2 560, 288 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5, GPS
paměť: 256 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 6 GB, baterie: 7 040 mAh
procesor: Samsung Exynos 9825 (8× Exynos M4, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus
52 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Samsung Galaxy Tab S6 disponuje 10,5" WQXGA Super AMOLED displejem, je osazen 7nm osmijádrovým procesorem, 6GB pamětí RAM, 128GB integrovanou pamětí (microSD až 1 TB) a 7 040mAh baterií. Nechybí technologie, jako jsou Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth ve verzi 5.0, či 4 reproduktory značky AKG s podporou Dolby Atmos.

Stylusy nejdříve používali všichni, pak se považovaly za sprosté slovo a nyní (právě díky Samsungu a Apple Pencil), přichází opět do módy. Pero S Pen bylo u tabletu Galaxy Tab S6 vybaveno funkcí dálkového ovládání a možností bezdrátového nabíjení. Dá vám tak ještě větší kontrolu nad obsahem, který vytváříte. Novinky totiž využijete např. při pořizování selfie snímků, můžete s ním ale i dálkově ovládat multimediální obsah (přehrávání filmů) atd. 10 minut bezdrátového nabíjení zajistí chod pera na 10 hodin.

Poprvé se čtečkou v displeji

Na to, že Samsung Galaxy Tab S6 nabízí kompaktní 5,7mm štíhlé tělo, nechybí mu duální fotoaparát. Poprvé u tabletu je použit širokoúhlý objektiv, který umožňuje zachytit scenérii v úhlu 123 stupňů, tedy tak, jak ji vidí lidské oko. Neurální procesor navíc umožňuje na fotografované objekty použít pokročilé obrazové efekty. Rozlišení sestavy je 13 a 5 MPx, čelní kamera má 8MPx.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung připavil i zajímavé příslušenství. Book Cover počítá i s dotykovým perem na zádech tabletu.

Prvenství má Galaxy Tab S6 i v tom, že se jedná o první tablet od Samsungu, který obsahuje snímač otisků prstů integrovaný v displeji. Uživatelská data schraňuje platforma Samsung Knox, která splňuje požadavky obranného průmyslu. Tabletu nechybí ani platforma SmartThings, funkce Game Booster s podporou umělé inteligence, či hlasový asistent Bixby. Zařízení registrovaná do 29. února 2020 dostanou 4 měsíce YouTube Premium zdarma.

Vylepšení však doznalo i „desktopové“ rozhraní Samsung DeX. Díky přidání funkční klávesy DeX do nové samostatné klávesnice v ochranném krytu tabletu Galaxy Tab S6 můžete DeX klepnutím na tuto klávesu spustit a zavřít. Klávesnice byla pro lepší funkčnost vyladěna, a to včetně držáku pera S Pen, nastavitelného stojánku, touchpadu a nových funkčních kláves. K dispozici je jako volitelné příslušenství v hodnotě 4 499 Kč.

Takto Samsung představil tablet Galaxy Tab S6:

Samsung Galaxy Tab S6 bude dostupný od 23. srpna a to v šedé a modré barvě jak ve verzi Wi-Fi za 17 999 Kč, tak ve verzi LTE za 19 999 Kč. Předobjednat si tablet v jeho šedé barvě můžete už od dnešního dne a jako dárek k němu obdržíte ochranné pouzdro v hodnotě 1 699 Kč zdarma. Akce platí do 22. srpna nebo do vyprodání zásob.

Diskuze (18) Další článek: Huawei v tichosti ladí ohebný Mate X. Fotky odhalují nový foťák a další změny. Podívejte se

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Tab S6, SmartThings, Klávesa, Displej, Pop, Jak, Samsun, WQXGA +, Dálkové ovládání, Čtečka, Ovládání, Pero, Game Bustr, WQXGA, Samsung DeX,