Samsung ukázal referenční „Galaxy S10“. Zvuk má při volání prostupovat displejem

Samsung na výstavě SID 2018 (Society of Information Displays) ukázal prototyp zařízení s osazenou technologií „Sound on Display“. Ta se v základních předpokladech nijak výrazně neliší od SoundCasting Technology, kterou používá Vivo u svého nejnovějšího topmodelu NEX S. Zvuk se tak při volání nebude linout z reproduktoru ale přímo z displeje. Samsung si tak otevírá cestu k budoucím smartphonům, které budou mít zobrazovací panel roztažený přes 90 % čelní strany.

Technologie Sound on Display využívá pro vedení zvuků vaše kosti a svaly k přenosu vibrací v pásmu 100 - 8 000 Hz. Při volání tedy protistranu neuslyšíte, až tehdy, jakmile se svých uchem dotknete vrchní poloviny displeje. Na videu níže můžete vidět zmiňovaný prototyp v akci, který sice vypadá jako Galaxy S9+, ovšem podle prezentujícího zástupce Samsungu se díváme na displej z Galaxy S10. A právě ten by již mohl zvuky ze sluchátka posílat skrz vibrace přes displej.

Zvuk z AMOLED displeje a ovládání displeje pod vodou (SID 2018):

Další novinkou od Samsungu byl displej, který odolá vodě, navíc jej i pod vodní hladinou můžete poměrně komfortně ovládat. Stačí na něj jen trochu více tlačit. A to je obrat o 180 stupňů, protože současné generace displejů se při pobytu pod vodou dočista „zblázní“, díky tlaku vody se mačkají samy a vaše prsty často vůbec neregistrují.

Jihokorejský zdroj dodává, že se do smartphonů ale jako první dostane zvuk šířící se z displeje vibracemi. Ostré nasazení do komerčních smartphonů se očekává již začátkem roku 2019, mimo Samsungu na něm pracuje i LG, které již tuto funkci předvedlo u svých OLED televizí řady Crystal Sound.

Zdroj ETNews

Diskuze (9) Další článek: Facebook shromažďuje vzpomínky. Na jednom místě si můžete prohlížet, co jste dělali daný den

Témata článku: LG, Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S10, Sam, Pro +, Úkaz, Čtečka v displeji, Budoucí smartphone, Současná generace, Samsung Galaxy s, Vodní hladina, ? Displej, Volání, Zobrazovací panel, SoundCasting technolog, Crystal sound, Samsun, GAL, Sido displej Week