Samsung zvažuje zpřístupnění Soukromé složky i pro „es sedmičky“

Samsung v modelu Galaxy Note 7 vyrukoval s novým prvkem zabezpečení - Soukromou složkou. Ta sloužila jako místo k ukládání osobních souborů (např. obrázky, PDF nebo hlasové nahrávky) a také k uložení osobních aplikací. Ke všemu měl přístup jen majitel telefonu, a to po rozpoznání otisku prstu či skenu duhovky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Soukromá složka v podání Samsungu Galaxy Note 7. Obdobně by mohla vypadat i u modelů řady Galaxy S7

Soukromá složka fungovala jako sandboxové prostředí, něco jako „systém v systému“, kde bylo dokonce možno přidat v soukromý e-mailový účet, který je ve volně přístupném systému neviditelný. Celé řešení bylo jednoduché, a to nejdůležitější - přímo navázáno do TouchWizu (resp. nově na Samsung Experience) a na zabezpečenou platformu KNOX.

Klepněte pro větší obrázek
„es sedmičky“ s Androidem Nougat by měly mít možnost stáhnout si funkci Soukromé složky přímo z aplikačního portálu Galaxy Apps

A soudě podle oficiální reakce v rámci betaverze Nougatu to vypadá, že Soukromá složka bude brzy dostupná ke stažení z aplikačního portálu Galaxy Apps. Podmínkou tak bude jen přítomnost Androidu Nougat, kterého by se „es sedmičky“ mohly oficiálně dočkat již začátkem příštího roku.

Via Sammobile

Diskuze (6) Další článek: Letos se prodá přes 2 miliony brýlí pro virtuální realitu, vedou Sony a HTC

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Majitel telefonů, E-mailový účet, Sam, Samsun, Soukromé, Osobní soubor, Soukromá složka, Sed, Pro +, Aplikační portál