Samsungu se v 1. čtvrtletí dařilo. Prodal 2× více smartphonů, než Apple

Samsungu se podle všech dosavadních indicií v prvním čtvrtletí dařilo nad očekávání. Již dříve jsme vám ukázali odhady Samsungu, dnes přidáváme zprávu analytické společnosti TrendForce, podle které si Samsung udržel pozici jedničky na trhu.

Podle zdroje prodal Samsung v prvním čtvrtletí letošního roku 81 milionů smartphonů, což se rovná 27,8% podílu na trhu. Asi největší rival Samsungu, americký Apple, prodal okolo 42 milionů telefonů, přičemž jeho podíl na trhu je zhruba 14,4 procent.

Klepněte pro větší obrázek
Podíl jednotlivých značek na trhu Q1 2016 s meziročním srovnáním. Na úkor Applu posílil Samsung, a nepatrně také Lenovo, Xiaomi a LG. Apple zaznamenal razantní úbytek, Huawei na třetím místě stagnuje (zdroj: TrendForce)

Ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2015 narostl Samsungu podíl na trhu o 5,7 procent, oproti poslednímu čtvrtletí loňského roku je to však jen 2,5% nárust. A ještě jednou zmínka o posledním čtvrtletí roku předcházejícího - Samsung a Apple tehdy v podílu na trhu dělilo jen 1,2 procenta. V prvních třech měsících pak podíl narostl na daleko výraznější rozdíl - 13 procent.

Trojkou na trhu byl v prvním čtvrtletí Huawei (9,3 %), čtyřkou Lenovo (5,8 %), za kterým je s nepatrným odstupem Xiaomi (5,5 %). „Povinnou“ pětiprocentní hranici podílu na globálním trhu těsně překročil i šestý LG. Zbytek do sta procent spadá do kategorie Ostatní. 

Via BusinessKorea

Diskuze (35) Další článek: T-Mobile zlevňuje data v EU, představil nové balíčky

Témata článku: Apple, Huawei, LG, Samsung, , Sam, Pro +, Twice, Největší rival, Meziroční srovnání, Čtvrtletí, Dar, TrendForce, Vice, #Apple, Lenovo x, Market Share, Čtvrt, Samsun, APP, SMA