Širokáč, normál a zoom. Samsung neuhlídal parametry trojice objektivů Galaxy S10

Že Samsung Galaxy S10 dostane trojici fotoaparátů na zadní straně, se bere za hotovou věc. Dokonce už známe specifikace všech použitých snímačů. Samsung má však na trh dostat tři rozdílné varianty Galaxy S10, a je možné, že se typy snímačů budou mezi jednotlivými variantami lišit. 

  • Hlavní fotoaparát s rozlišením 12 MPx nabídne variabilní clonu (f/1,5 - f/2,4), automatické ostření a optickou stabilizaci. Úhel záběru bude 78°, jednotlivé pixely budou mít velikost 1,4 μm.
  • Druhý fotoaparát nabídne rozlišení 16 MPx, světelnost f/1,9 a širokoúhlý záběr scény 123°. Nemá ostření ani stabilizaci.
  • Třetí je teleobjektiv s úhlem záběru 45° a světelností f/2,4. Senzor má 13 MPx o velikosti 1 μm. Stabilizace i automatické ostření zůstávají.

Pokud se tabulka s parametry potvrdí, bude foťák ve srovnání s Huawei P20 Pro papírově ztrácet. Ten totiž používá 20MPx monochromatický snímač (f/1.6, OIS) s laserovým ostřením, 40MPx hlavní kamerku a 8MPx teleobjektiv (f/2.4). Jak jsme se však přesvědčili u Pixelů druhé generace, v mobilním focení příliš nezáleží na číslech, ale na výsledné kvalitě fotek.

Produktové video tříčočkového Huawei P20 Pro:

Diskuze (29) Další článek: A pak věřte internetu... Soutěž o telefony vybízí k psaní pozitivních recenzí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Sam, Norma, Samsun, Hlavní kamerka, Širokáč, GAL, Galaxy s, MPx, Zoom, Druhý fotoaparát, Laserové ostření, Výsledná kvalita, Nor