Verbatim Store 'n' Go Nano: je libo paměť, myš nebo klávesnici?

Před nedávnem jsme na MobilManii psali o novém flashdisku od společnosti Transcend, který je vybaven microUSB konektorem a je tak ideální pro připojení k mobilním telefonům, nebo tabletům. Dnes se podíváme na zoubek podobnému zařízení od Verbatimu, které jde ještě o kousek dále.

„Flashka“ Store 'n' Go Nano OTG je v podání Verbatimu rozdělena na dvě části. První je klasická odpojitelná paměť miniaturních rozměrů se standardním USB rozhraním, druhou část tvoří redukce USB -> microUSB pro zasunutí do mobilního zařízení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Verbatim šel na řešení rozšířitelné paměti pro mobilní telefony mírně odlišnou cestou než Transcend

Všímavým čtenářům jistě již dle popisu neunikl fakt, že toto řešení lze využít nejen pro připojení dodatečné paměti v podobě flashdisku, ale samozřejmě také pro ostatní USB periferie jako jsou klávesnice, myši a jiné.

Klepněte pro větší obrázek
Verbatim Store 'n' Go Nano rozšíří možnosti vašeho mobilního zařízení o klasické USB periferie

Co se dodatečné paměti týče, tak pomocí redukce lze připojit USB disk s kapacitou až 32 GB. Data umí flashdisk od Verbatimu číst rychlostí až 16 MB/s a zapisovat maximálně 3 MB/s. Rozměry disku činí 17,15 × 14,85 × 7,7 mm, adaptéru microUSB 27,15 × 17,11 × 9,11 mm a hmotnost s adaptérem se ustálila na příjemných 3 g. Dostupné jsou varianty s kapacitou 8 GB, 16 GB a 16 GB za ceny od 220 Kč do 650 Kč.

Diskuze (12) Další článek: Vodafone pokryl rychlým internetem další lokality v Čechách

Témata článku: , , , Nano, Klasické usb, Store, Myš, Miniaturní rozměr, Sto, Flashka,