Visa: ČR je připravena na mobilní platby Samsung Pay

Společnost Visa včera oficiálně oznámila, že s ní Samsunug prohloubil vzájemnou spolupráci. Jihokorejská firma vstoupila do programu Visa Digital Enablement Programm(VDEP), což má v konečném důsledku usnadnit Samsungu přístup k tokenizační službě Visa Token Service (VTS). A právě tuto službu bude Samsung využívat k zajištění mobilních plateb Samsung Pay, které budou moci být poměrně jednoduše nabízeny finančními institucemi. Členství v programu VDEP má Samsungu pomoci k rychlému rozšíření plateb Samsung Pay po celém světě. Jihokorejci si tak pojistili dalšího obřího vydavatele platebních karet, již koncem července navázali úzkou spolupráci s MasterCard.

„Samsung Pay dosáhne masového přijetí u obchodníků hned prvního dne a podobným způsobem VDEP usnadňuje a umožňuje poskytovatelům plateb, finančním institucím a technologickým firmám, jako je právě Samsung, úsporně využít plných výhod tokenizační technologie a nabídnout bezpečné mobilní platby spotřebitelům po celém světě,“  uvedl Jim McCarthy, výkonný víceprezident pro inovaci a strategické partnerství ve společnosti Visa. „Jsme velice hrdí, že naším partnerem při spuštění Samsung Pay je Visa,“ uvedl výkonný viceprezident Samsung Electronics InJong Rhee. Podle něj VDEP umožní finančním institucím snadno nabízet Samsung Pay jako bezpečnou a snadno použitelnou mobilní platební službu, kterou půjde používat všude tam, kde jsou akceptovány platební karty.

Klepněte pro větší obrázek
Mobilní platby Samsung Pay v akci. Jak bude placení vypadat, napoví tento článek

Podle společnosti  Visa je Česká republika na mobilní platby Samsugn Pay již s předstihem připravena. Záležet však bude na tom, kdy Samsung oficiálně uvede své mobilní platby i do Evropy. „Česká republika patří v rámci Evropy k lídrům přijímání nových platebních technologií. Počet chytrých telefonů a dalších podobných se od roku zvyšuje a právě služby jako Samsung Pay svou jednoduchostí a zákaznickou pohodlností významně pomohou osvojení mobilních plateb mezi zákazníky a zajistí, že se mobilní platby brzy stanou preferovaným způsobem platby,“ uvádí David Brendl, manažer inovací Visa Europe. 

Diskuze (8) Další článek: Swatch: „Apple Watch? Jen hračka. Naše hodinky vydrží 9 měsíců.“

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Výkonný viceprezident, Způsob platby, VIS, MOBI, Plát, PLA, Pay, Sam, Společnost Visa, Finanční instituce, Přijímání, Členství, Mobil, Rychlé rozšíření, Strategické partnerství, Preferovaný způsob, Visa Europe