Xperie zmizí z některých trhů, mobilní divize Sony chce zlepšit ziskovost

Mobilní divize Sony prodělala několik hubených let a vyhlídky na lepší hospodářské výsledky nadále nejsou příliš růžové. Firma proto nasadí další opatření, která by měla zamezit ztrátovosti smartphonového byznysu japonského koncernu. Tím hlavním bude opuštění trhů, kde se zařízením Xperia dlouhodobě příliš nedaří.

Klepněte pro větší obrázek
Působiště Sony Mobile se zmenší. Turecko sice výrobce řadil do regionu Evropy, ale i odsud Xperie zmizí

Na záměr upozornil jako první novinář Evan Blass na svém Twitteru. Společnost Sony Mobile následně potvrdila pro portál Android Authority, že v daných regionech provede „revizi podnikání“. Evropy se ukončování byznysu týkat nebude, společnost má opustit trhy na Středním Východě, v Africe a také v Turecku. Kanceláře se v těchto regionech podle Blasse uzavřou v říjnu letošního roku. Prioritou pro výrobce nadále zůstává domovské Japonsko a také Evropa.

Dlouho očekávaná Xperia XZ2 Premium by se měla dostat i do Evropy:

Diskuze (21) Další článek: Stylus Samsungu Galaxy Note 9 dostane Bluetooth, perem budete ovládat hudbu

Témata článku: Sony, , , , , , , MOBI, Turecko, T Mobil, Smartphonový byznys, Podnikání, Region, Evan Blass, T - Mobil, Div, Evan, Divize, Android Authority, První novinář, Letošní rok, Hubený, Střední východ, Ziskovost, Mobilní divize,