Zatím dobře utajený „skládací“ Samsung Galaxy X dostal Bluetooth certifikaci

Spekulace ohledně skládacího Samsungu Galaxy X na povrch vyplyne několikrát do roka, ovšem tentokrát se posouváme poměrně výrazně dopředu díky různým certifikacím, kterým si novinky před uvedením zákonitě musí projít. A právě nedávno došlo k Bluetooth certifikaci skládacího Samsungu Galaxy X, který ponese nestandardní produktové označení SM-G888N0. Jednalo se o verzi Bluetooth 4.2, současné topmodely Samsungu však již běží na „pětce“, takže předpokládáme, že vylepšená verze „Xka“ bude mít také Bluetooth 5.0.

JIž v květnu letošního roku jsme vám ukázali domnělou fotografii Galaxy X z přední strany, později došlo k certifikaci zařízení Wi-Fi aliancí. Aktuální certifikace konsorciem Bluetooth SIG neznamená nic jiného, že zařízení prošlo povinnými testy, a že bychom se jej mohli již brzy dočkat. Podle spekulací by mohl být telefon k dispozici v intervalu mezi třetím čtvrtletím letošního a prvním čtvrtletím příštího roku.

A zřejmě se tak potvrdí první teorie, která naznačovala, že se na trh jako první dostanou modely s dvěma displeji, které půjde složit do podoby smartphonu díky pantu mezi oběma zobrazovacími plochami. Ve složené podobě má být k dispozici ještě jeden displej, který umožní používat složenou verzi jako běžný smartphone.

Různí výrobci sice skládací displeje ve formě prototypů představili již před několika lety, na trh se jim s nimi však ještě příliš nechce. Skládací tablet nedávno ukázalo i lenovo (již dva roky po sobě), takže možná již příští rok odstartuje očekávaná revoluce v podobě designového návrhu telefonů a tabletů, a to rovnou na všech frontách.

Koncept skládacího tabletu od Samsungu z roku 2013:

Zdroj Bluetooth SIG

Váš názor Další článek: Seznam spouští webové Jízdní řády a Pubtran pro iOS. Aplikace využívá i podklady ze služby Mapy.cz

Témata článku: Samsung, , , , , , CERT, Zobrazovací plocha, Blue, Skládací samsung, Vylepšená verze, Dostál, Folio, Teorie, Galaxy x, F skládací, Tech world, Běžný smartphone, Samsun, Certifikace, Sam, Produktové označení, Bluetoot, Bluetooth sig, DOS