Viber zavádí mizející zprávy. Umožní větší kontrolu nad posíláním citlivých informací

Viber přináší novou funkci svého messengeru „Disappearing Messages“ také českým zákazníkům v rámci osobních zpráv. Dříve ji bylo možné využívat pouze u tajných chatů. Pokud chcete poslat tzv. mizející zprávu, nastavíte časový interval, po který se bude druhé straně zobrazovat. Po uplynutí doby taková zpráva z konverzaci zmizí.

Klepněte pro větší obrázek

Mizející zprávu s odpočtem času lze zvolit kliknutím na ikonu hodin ve spodní části obrazovky. Dá se použít při poslání textu, fotografie, videa nebo jakéhokoliv jiného souboru a vybrat si sekundy, minuty, hodiny nebo dny, kdy má poslaná zpráva zmizet z historie. Automatické odpočítávání času do vymazání začíná v momentě, kdy si adresát zprávu přečetl. Pokud si druhá strana pořídí screenshot takové zprávy, budete o tom informováni oznámením.

Viber se profiluje jako messenger, jemuž záleží na ochraně soukromí jeho uživatelů. S funkcí smazání zpráv ve všech konverzacích přišel už v roce 2015. O rok později zavedl šifrování pro obě komunikující strany a v roce 2017 představil tajné konverzace. Nyní část jejich funkcí v podobě mizejících zpráv přidává také do běžných chatů.

Diskuze (28) Další článek: Na semaforu zelená nebo červená? Mapy Google pro Android zobrazí světelné křižovatky

Témata článku: , , , , Posílání, Funkce, Velká kontrola, Konverzace, Citlivá informace, Adresát