Vivo Apex 2019 je budoucnost nacpaná do jediného kusu skla. Má 5G a magnetický konektor

  • Vivo mělo být se svým unikátním smartphonem první, o jeden den jej však předběhlo Meizu
  • Čínský výrobce vsadil na celoskleněné unibody a magnetický konektor
  • Výkon dodává Snapdragon 855 a myslelo se i na sítě 5G!

Vivo svému konceptu Apex 2019 připravilo velkou lákací kampaň, první smartphone bez konektorů tlačítek to ale nakonec není. O jeden den jej předběho Meizu Zero. Apex 2019 se i přesto může chlubit spoustou technologických unikátů.

Smartphone používá 6,39" AMOLED panel s minimálními rámečky, jehož součástí je i piezoelektrický reproduktor. V displeji integrovaná čtečka otisků prstů funguje na většině plochy, což jsme zatím jinde neviděli. Hlavní fotoaparát je duální (12 + 13 Mpx) s LED přisvětlením, informace o selfie kamerce chybí, takže nevíme, zda je zabudovaná v displeji, nebo chybí.

Zajímavé je i samotné tělo telefonu, jedná se o skleněné unibody, které na sobě nemá žádný rušivý prvek. Fyzická tlačítka nahradila kapacitní tlačítka s vibrační odezvou a chybí i napájecí konektor. Vivo však na záda integrovalo rozhraní MagPort, tedy jakýsi magnetický konektor, který slouží pro nabíjení a datové přenosy.

Představení konceptu Vivo Apex 2019:

Výpočetní výkon obstarává Snapdragon 855 s obří 12GB RAM! Interní paměť má kapacitu 512 GB, počítá se i s podporou sítí 5G, kapacitu baterie zatím neznáme. Jisté je jen to, že si koncept budeme moci poprvé osahat již na únorovém veletrhu MWC v Barceloně.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (17) Další článek: LG láká na premiéru do Barcelony. Máme se prý rozloučit s dotykovým ovládáním

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , , Fyzické tlačítko, Magnetický konektor, Technologická novinka, Unikátní smartphone, Tlačítko, Únorový veletrh, Minimální rámeček, Interní paměť, Integrovaná čtečka, První smartphone, Mág, Sklo, Datový přenos,