Výrobce Alcatelů má další lukrativní zakázku. Bude se podílet na výrobě luxusních mobilů Vertu

Luxusní značka mobilů Vertu na začátku letošního roku už poněkolikáté během své existence změnila majitele. Aktuálně ji ovládá turecký podnikatel Hakan Uzan. Ten žije dlouhodobě ve Francii, a tak se sídlo společnosti přesunulo do Paříže. Manufaktura na ručně vyráběné mobily zůstává v obci Church Crookham ve Velké Británii.

Se změnou majitele souvisí i změna ve strategii. Značka si chce nově část zařízení nechat vyrábět od svého nového partnera, kterým se stala stále viditelnější čínská značka TCL. Ta stojí dlouhodobě za výrobou smartphonů Alcatel, loni se jí podařilo získat licenci BlackBerry na výrobu smartphonů. Nově se bude podílet i na výrobě prestižních zařízení Vertu. Hodnota kontraktu činí 40 milionů dolarů a počítá se 30 tisíci zařízeními.

Na rozdíl od BlackBerry, kde se TCL stará o výrobu téměř od A do Z, bude spolupráce s Vertu omezenější. Luxusní značka si samozřejmě sama ohlídá ruční zpracování, design i použité materiály. Od TCL bude požadovat dobře odladěný software na současném hardwarovém základu. Vzhledem k tomu, že pod značkou Alcatel vyrábí TCL smartphony i „hloupé“ tlačítkové telefony, může i pro Vertu dodávat jak androidovou platformu, tak i uzavřené prostředí pro telefony vlajkové kolekce Vertu Signature.

Legendární kolekce Signature má i dotykovou variantu Signature Touch:

Váš názor Další článek: Skvělá zprava. V ČR se bude prodávat Dual SIM verze Samsungu Galaxy S8+

Témata článku: , , , Milionáři, Luxusní značka, Church Crookham, Mobil, Vyráběný mobil, Podíl, Zak, Vertu Signature, Alcatelů, Paříž, MOBI, Dolar, Signature Touch, Použitý materiál, Luxusní mobil, Francie, Ruční zpracování, Velká Británie, Nový partner, Lux, Luxusní, Odladěný software