VYZKOUŠENO: Samsung Wireless Charger Duo dobije souběžně hodinky i telefon

Samsung na českém trhu nabízí několik bezdrátových nabíječek, v tomto článku se podíváme na tu nejzajímavější z nich. Jedná se o model Wireless Charger Duo, který vypadá jako hybrid mezi konvertibilní nabíječkou EP-N5100B a duální nabíječkou Tray EP-PA710T, která byla primárně vydána pro pohodlné dobíjení reproduktoru Bottle. Nová nabíječka tak umožní současné bezdrátové dobíjení hodinek a telefonu, a to pomocí zrychleného 10W nabíjení Adaptive Fast Charging.

Nabíječka je vyrobena z naomak příjemného plastu, její větší rozměry však přímo vylučují jakoukoliv přenositelnost. V kanceláři si ji jednou dáte na stůl a tam taky zřejmě i nadobro zůstane. Na zadní straně je umístěn napájecí USB-C konektor a také výduchy pro tři integrované větráčky, které zajistí, že se nabíječka ani při současném nabíjení dvou smartphonů nepřehřeje.

U každé z nabíjecích ploch je připravena stavová dioda, která červeným svitem informuje o probíhajícím dobíjení. V případě, že k nabíječce zapojíte základní adaptér přibalený k telefonu, ukáže vám červené blikání, že podložka nemá dost proudu, takže nabíjet nebude. Musíte využít přibalený 25W adaptér EP-TA300 s Adaptive Fast Charging. Jakmile je jedno ze zařízení plně nabito, odpovídající LED zhasne.

V jednu chvíli tak můžete současně zrychleně bezdrátově nabíjet dvě zařízení, v našem případě jsme na podložku současně položili Galaxy Note 9 a 46mm hodinky Galaxy Watch LTE. Nabíjet ale můžete i dva smartphony najednou. U hodinek přibylo 10 % baterie zhruba každých 15 minut, u Galaxy Note 9 přibyla desetina baterie zhruba každých 13 minut. Obě zařízení byla při nabíjení vypnutá. 

Jaká je budoucnost bezdrátového nabíjení Qi?

Hlavní bonus je zřejmý, u hodinek a smartphonu si vystačíte s jednou nabíječkou, do které zařízení položíte a o nic dalšího se nestaráte. Telefon je navíc umístěn ve stojánku, takže na pracovním stole můžete hned vidět příchozí notifikace. Nabíječka je kompatibilní se standardem Qi, zrychlené 10W nabíjení je však k dispozici pouze u Samsungů. Pro zbývající značky smartphonů (a to platí i pro iPhony) běží nabíječka pouze v pomalejším 5W módu. Samsung Wireless Charger Duo se na českém trhu prodává za 2 200 Kč.

Diskuze (8) Další článek: Huawei vyzývá: „Předložte důkazy, že ohrožujeme národní bezpečnost“

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Velký rozměr, Stavová dioda, Samsun, Pohodlné dobíjení, Duální nabíječka, Nabíječka, Galaxy watch LTE, Telefon, Charge, Český trh, Wireless Charger Duo, Napájecí usb-c, Pracovní stůl, Adaptive Fast Charging, Dobíjení, Červený svit