Withings Steel HR Sport ukazují, jak dobře lze zkombinovat eleganci s chytrými funkcemi

Francouzská značka Withings oslavuje malý návrat. Po epizodě, kdy patřila Nokii a všechny produkty nesly logo finské značky, se vše vrací do Francie k původním majitelům i názvu. Jako první produkt staronové značky představuje firma chytré hodinky Withing Steel HR Sport, které lze už nyní předobjednávat na oficiálním e-shopu značky. Cena činí 200 eur, tedy něco málo přes pět tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek
Withings Steel HR Sport

Nové Withings jsou hybridní hodinky, které kombinují klasický quartzový mechanismus a chytrou část reprezentovanou malým OLED displejem a vestavěnými senzory. Zařízení umožňuje měření srdečního tepu, monitorování spánku, připojení k GPS spárovaného telefonu a analýzu kondice na bázi VO2 max. Výdrž na jedno nabití by se měla pohybovat okolo 25 dní.

Pouzdro s kruhovým ciferníkem je vyrobeno z ušlechtilé 316L oceli a v průměru měří 40 mm. Hodinky disponují vodotěsností 5 ATM, tedy teoretickou možností potopení do 50 metrů. Ciferník je vyveden v bílé nebo černé barvě a zobrazuje čas, menší ručička pak ukazuje procentní naplnění vašeho denního pohybového cíle.

Jakou máte kondici?

Úsporný OLED displej zabudovaný do vrchní části ciferníku zobrazuje důležité zdravotní a sportovní data jako ušlé kroky, spálené kalorie, vzdálenost a srdeční tep. Nesmí chybět ani notifikace z připojeného telefonu, které doprovází diskrétní vibrace.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na výběr je varianta s černým a bílým ciferníkem. V základu je šedý silikonový pásek

Hodinky pracují s více než 30 různými pohybovými aktivitami od běhu, přes plavání, veslování až po box, volejbal, hokej, lyžování nebo jógu. Během cvičení mohou kontinuálně měřit a zobrazovat srdeční tep. Po skončení lze průběh a intenzitu tréninku sledovat ze záznamu pomocí aplikace Health Mate.

Jedná se o první produkt společnosti Withings, který disponuje měřením Fitness Level. Indikátor kondice VO2 max měří schopnost srdce a svalů přeměňovat kyslík na energii během fyzické aktivity. Se zlepšující se kondicí roste také hodnota VO2 max. Kupříkladu po běhu vypočte Steel HR Sport úroveň kondice uživatele na základě tempa, srdečního tepu a fyziologických dat (věk, hmotnost, pohlaví). Naměřená data umožňují lépe optimalizovat cvičení, zlepšit výkonnost a dosahovat dlouhodobých tréninkových cílů.

Váš názor Další článek: Aktualizace pro Samsungy Galaxy Note 8 a S8 přidává podporu slo-mo a AR Emoji

Témata článku: , , , , , , , , Data, Kruhový ciferník, Vzdálenost, Health mást, Francouzská značka, Srdeční tep, Bílá barva, Diskrétní vibrace, Značka, Spálená kalorie, Withings steel, Chytrá funkce, Finská značka, Chytrá hodinka, Vestavěný senzor, Ciferník, Health mat,