Xiaomi chce ukončit bezrámečkový závod. Patent slibuje displej na 100 % čelní strany

Holandští Letsgodigital.org objevili zajímavý patent a jednoduché náčrtky přetavili v atraktivní rendery. Společnost Xiaomi v dokumentu popisuje smartphone s displejem ohnutým přes všechny čtyři hrany, což znamená rázný konec závodu o nejtenčí rámečky. Zatímco dnes se vymýšlejí složité konstrukce, aby se ten který model posunul o půl procenta před konkurenty, displej zamýšleného Xiaomi jednoduše zakryje 100 % čelní plochy. To znamená, že při pohledu zepředu vůbec neuvidíme rámeček.

To s sebou pochopitelně nese komplikace s umístěním obvyklých prvků, jako je sluchátko, čelní kamera a senzory. Tím se ale patent vůbec nezabývá. Stejně tak neřeší, co se stane s pixely, které by byly v rohu plochého displeje, ale po ohnutí čtyř stran pro ně není místo. Jediný náznak praktického řešení je k zádům posunutý USB-C konektor na spodní straně.

Opravdu jde pouze o patent a nikde není napsáno, že Xiaomi takový telefon vyrobí, nebo kdy se ho dočkáme. Stejně jasné ale je, že vývoj jde dál a dříve nebo později někdo takový telefon vyrobí. Xiaomi už v minulosti několik takto zásadních inovací předvedlo, vždyť právě jejich Mi Mix na podzim 2016 odstartoval celý ten závod o nejtenčí rámečky, kterého jsme stále svědky. A teď už víme, že v Xiaomi minimálně přemýšlejí o „100% displeji“.

Diskuze (44) Další článek: Samsung chystá další Emko. Galaxy M30 bude jeho nejvybavenější levný model

Témata článku: Xiaomi, , , , , Čelní strana, PNG, SLI, ? Displej, Rámeček, Závod, Telefon, BMP, Úkon, LetsGoDigital, Displej, Str,