Xiaomi Mi Air 2S: Skutečně bezdrátové pecky s nízkou cenou a výdrží 24 hodin

Xiaomi představilo true wireless sluchátka Mi Air 2S. Designem jsou totožná s předchozí verzí Mi Air 2, takže je stále viditelná inspirace u Apple AirPods. Evoluční model vylepšuje celkovou výdrž (tedy včetně energie v nabíjecím pouzdře) na 24 hodin. To lze kromě USB-C nabíjet i bezdrátově. Sluchátka samotná vydrží slušných pět hodin hraní.

Mi Air 2S s telefonem komunikují přes Bluetooth 5.0 a podporují kodeky SBC, AAC i nové LHDC (v telefonech od Androidu 10). Výhodou je, že se zvuk přenáší do každého samostatně, tudíž lze používat jen jedno, druhé se může nabíjet v pouzdře. Ovládání řeší dotykový senzor na „stokce“, kterou lze pauzovat/přepínat skladby, přijímat hovory. Díky infračervenému senzoru se přehrávaná hudba automaticky vypne i po vyndání sluchátka z ucha.

Sluchátka postrádají aktivní potlačení hluku, mikrofony však využívají k elektronické redukci šumu. Výrobce v propagačních materiálech slibuje velké věci, ale efekt známý z ANC sluchátek nečekejte.

To hlavní, čím mohou Xiaomi Mi Air 2S zaujmout, je cena: 399 juanů je cca 2 000 Kč. Dostupnost v ČR je s otazníkem. Čeští prodejci totiž teprve nyní přijímají předobjednávky na předchozí verzi Mi Air 2 (představená v říjnu 2019). Na příchod novinky do ČR si patrně počkáme dalších pár měsíců.

Zdroj: Xiaomi

Diskuze (5) Další článek: Fazolky do uší. Samsung připravuje netradiční sluchátka Galaxy Buds „Beans“

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Pouzdro, Pár měsíců, Senzor, Africký národní kongres, Sluchátko, Pecka, Nízká cena, SBC, LHDC, AAC, AAC +, Česká republika,