Sledujte globální premiéru řady Mi 10T. Xiaomi zítra uvede špičkové modely s agresivní cenou

Zatímco na jaře uvedená vlajková řada Mi 10 se z českého trhu postupně stahuje, už brzy přijde její částečná náhrada. Smartphony nově připravované řady Xiaomi Mi 10T mají přinést výbavu blížící se nejvyšší kategorii, ale s nižší cenovkou než visela u modelů Mi 10 a Mi 10 Pro. Cena naposled jmenovaného se blížila dokonce 30 tisícům, na což zákazníci v mnoha zemích mimo Čínu nebyli u značky známé hlavně výhodným poměrem ceny a výbavy ochotní přistoupit.

Nyní tak nastoupí nová řada s písmenem „T“ v názvu, které u Xiaomi i v minulosti značilo přátelštější ceny a jen minimum hardwarových kompromisů. Dobrým příkladem je například loňský model Xiaomi Mi 9T Pro, který v podstatě plnil roli cenově dostupného vlajkového modelu. Do podobné kategorie ovšem směřuje i podznačka Poco, a tak to nově uvedená řada ani tak nebude mít úplně snadné.

Až tři nové modely

Xiaomi představí řadu Mi 10T v globální premiéře ve středu 30. září ve 14 hodin českého času. Šušká se, že má jít minimálně o dvojici modelů Mi 10T a Mi 10 Pro – oba už dříve nechtěně ukázala na svém e-shopu španělská odnož Amazonu. Ceny by podle internetových spekulací mohly začínat už na hranici 14 tisíc korun, resp. 16 tisíc u modelu Pro. Ve hře je i odlehčený model Mi 10T Lite.

Telefony mají běžet na Snapdragonu 865, budou mít 5G konektivitu a také netradičně řešený modul fotoaparátu s jedním velkým 108Mpx senzorem a dvěma menšími objektivy. 6,7palcový AMOLED displej s průstřelem má mít obnovovací frekvenci 144 Hz, baterie kapacitu 5 000 mAh. Vzájemné rozdíly budou zřejmě pouze v hodnotách paměti a rozlišení primárního senzoru fotoaparátu.

Sledujte premiéru v tomto videopřenosu:

Diskuze (8) Další článek: Samsung Galaxy Tab Active3: superodolný tablet do terénu s vyměnitelnou baterií

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , Senzor, Špičkový model, Výbava, Model, AGR,