Zatím nejzajímavější rozborka. Podívejte se, jak uvnitř vypadá Galaxy Fold

Portál iFixit pokračuje v tradičních komentovaných rozborkách smartphonů, a tentokrát se dostala řada na skládací Samsung Galaxy Fold. Ten v poslední době zažívá nelichotivý zájem ze stran široké veřejnosti, zejména proto, že se u něj ještě před startem prodejů objevily problémy s displejem.

Samsung Galaxy Fold
rozměry a hmotnost: 161 × 63 × 17,0 mm, 263 g
displej: 7,3", kapacitní Dynamic AMOLED, 1 536 × 2 152, 362 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (2000|316 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 512 GB, RAM: 12 GB, baterie: 4 380 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 (8× Cortex-A76, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
61 %
vybavenost
cena: už se neprodává

iFixit při rozborce objevil možná slabá místa, kterými mohou dovnitř telefonu proniknout nečistoty, a to až pod displej, což může vést při následných složeních až k jeho nevyhnutelnému zničení. Podle zdroje je největším problémem 7mm mezera mezi oběma díly ve spodní a horní části pantu. Podobně na tom byly i klávesnice u dřívějších generací MacBooků, které doslova přitahovaly nečistoty. Apple celou situaci vyřešil přidáním pružného silikonu, a Samsung by se u svého amerického soka mohl inspirovat.

Podle iFixitu právě kvůli vnikajícím nečistotám odložil Samsung start prodejů Galaxy Fold. Druhým problémem byli američtí testeři, kteří se pokoušeli z displeje odlepit svrchní fólii, která je však nedílnou součástí zobrazovacího panelu. A jejich snahy vedly k nevratnému poškození vnitřního displeje. U zapůjčených vzorků totiž chyběla informace o tom, že fólie nesmí být z Galaxy Fold odstraněna. U „ostrých“ prodejních kusů pak má být tato informace zobrazena přímo při prvním rozbalení skládacího hybridu.

iFixit skládacímu hybridu udělil skóre opravitelnosti 2/10. Neopravitelné zařízení by získalo nula bodů, nejsnadněji opravitelné pak rovnou desítku. Nejhůře je na tom ohebný plastový displej, který je křehký, takže jej z Foldu nelze sejmout bez poškození. Přední a zadní skleněná část je k šasi přilepena, takže už započetí případné opravy bude hrozit poškozením vnějších částí. iFixitu se také příliš nezdá mechanismus pantu, který se podle vyjádření webu zřejmě časem opotřebuje a mohl by tak přispět poškození displeje.

Toto je skládací Samsung Galaxy Fold:

Celou rozborku Galaxy Foldu si můžete prohlédnout zde.

Diskuze (2) Další článek: Musk přirovnal Roadster k obleku marvelovského Ironmana. Slibuje rozšířenou realitu a 10 raket

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Fold, Displej, F +, Nečistoty, Jak, Galaxy Fold, Start prodejů, Nula, Pant, Poškození, IFixitu