Zcela bezdrátová sportovní sluchátka Pioneer přečtou do uší příchozí zprávy v češtině

Se zcela bezdrátovými sluchátky ke smartphonům se za poslední rok doslova roztrhl pytel. Svůj model sportovních špuntů SE-E8TW má na trhu také japonský Pioneer. Vedle klasických funkcí nabízejí možnost automatického čtení notifikací příchozích zpráv, a to i v češtině. Prodávají se ve třech barvách (černo-šedé, černo-žluté, růžové) za 3 990 Kč.

Sluchátka mají podobu dvou samostatných mušlí, které jsou chráněny proti vodě i potu podle stupně krytí IPx5. Počítá se s pohyby hlavy, takže součástí je bezpečnostní podpěra bránící vypadnutí z ucha. Zvuk s frekvenčním rozsahem 20 Hz až 20 kHz zajišťují měniče o průměru 6 mm zasazené do těla sluchátek šikmo tak, aby zvuk mířil přímo do vnitřního ucha. Majitelům iPhonů přijde vhod podpora kodeku AAC.

Ambient díky dírkám

Na jedno nabití vydrží hrát sluchátka až 3 hodiny s tím, že jejich ochranné pouzdro obsahuje powerbanku pro další dvojnásobné dobití (každé dobití trvá přibližně jednu hodinu). Na cestách tak můžete bez zásuvky poslouchat hudbu celkem až 9 hodin. Samozřejmostí je vestavěný mikrofon, který umožňuje použít sluchátka pro handsfree hovory.

Sluchátka sice neobsahují technologii potlačení hluku nebo elektronicky řízený ambientní režim, ale díky třem miniaturním otvorům v koncovkách do uší částečně propustí i zvuk zvenčí. K ovládání slouží senzorové multifunkční tlačítko, kterým měníte hlasitost, spouštíte a pauzujete skladby, přeskakujete je, nebo přijímáte a ukončujete hovory.

Majitelé smartphonu s Androidem se mohou těšit na jeden speciální bonus. Pokud si stáhnou a instalují aplikaci Pioneer Notification, mohou si nechat do uší přečíst všechny notifikace, které se standardně objevují na horní stavové liště telefonu. Hlavní výhodou aplikace je, že umí předčítat upozornění i v češtině.

Diskuze (3) Další článek: Garmin Marq: Patero nádherných hodinek s unikátními funkcemi pro pět životních stylů

Témata článku: , , , , , , , Buds Air, Sluchátko, USI, Notifikace, Ucho, Čeština, Pytel, Pře, Bezdrátová, Dobití, Příchozí zpráva, Zvuk,